Pred nama je najveće okupljanje domaće scene gdje ćemo saznati tko su Ambasadori 2018.Sprema se treće izdanje dodjele nagrada Ambasador, najveće okupljanje domaće elektroničke scene na jednom mjestu koje će se održati u četvrtak, 22. studenoga u KUC Travno (Zagreb).

I ove godine organizatori su pripremili brojna iznenađenja u audio-vizualnom doživljaju  pretprogramu i glavnom programu budući da su projektu pristupili kreativci iz različitih klupskih večeri, festivala. U predvorju dvorane program započinje već u 18.30h tradicionalnim Warm up partijem od 75 minuta na kojem će svirati Denis Beifuss iz Sindikata, dok će se za to vrijeme na istom mjestu održati okupljanje, povezivanje, sklapanje kontakata i suradnji među sudionicima scene i nominiranima iz svih dijelova Hrvatske što je jedna od glavnih poruka i ciljeva projekta Ambasador. Warm Up je zamišljen kao platforma na kojoj se okuplja čitava glazbena industrija što predstavlja jedan oblik modernog „networkinga“. U narednim godinama planovi organizatora su da ova manifestacija izraste u višednevni program koji uključuje i glazbenu konferenciju.Pioneer DJ Hrvatska predstaviti će najmoderniju tehnologiju. Predstavit će svoj rad nominirane Udruge, kao i oni programi i pojedinci koji rade na unapređenju scene pa tako dolaze - Seasplash, EMI učilište, Education TV,  udruga Klubska kultura, Vibra kroz Vibrabox, udruga Nota i RatCat. Događa se, da u posljednjih 12 mjeseci naša scena broji svoje najplodnije dane jer su autori izdali čak 12 studijskih albuma različitih pravaca elektronike i fuzija, čemu Ambasador može biti samo jedan od poticaja za rad i u narednim godinama.Tijekom 90 minuta glavnog programa dodjele koja počinje u 19.45h među 275 okupljenih uglavnom su vlasnici klubova i festivala, DJ-i, promotori, organizatori, DJ-i, producenti, live-actovi, članovi bendova i različiti umjetnici sa scene. Produkciju ove godine potpisuje team koji čini oko 40 profesionalca sa scene iz u različitih sektora kulturnih i kreativnih industrija od organizacije, produkcije, pressa, protokola. U projektu će sudjelovati i stjecati iskustvo oko 20 volontera.

Cijeli program svečane dodjele u KUC Travno
Dodjeljuju se nagrade u 25 kategorija akterima hrvatske elektroničke glazbene scene za ostvarenja u proteklih 12 mjeseci pri čemu nagrade bira publika i struka:

-    Dodjela je podijeljena u 3 čina koji su odvojeni kratkom glazbenom izvedbom uživo
-    Po prvi put u programu će se izvesti dvije PREMIJERENagradu su prepoznale institucije poput Ureda Predsjednice RH, Ministarstva kulture, HDS-ZAMP, HGU, HUZIP, te se u rad kroz nominacije uključila struka i ekipa iz HGU DJ sekcije. U vrijeme nastanka prvog Ambasadora Klubska scena je organizirala edukativna predavanja imena "Jezgra" u zagrebačkom Pločniku gdje je jedna od tribina bila "Osnivanje DJ udruge" koju su vodili Arsen Pavešić, Blacksoul, Ivan Komlinović, Go Cut i Damir Cuculić. Na krilima te energije DJ-i su se konačno okupili i udružili i djeluju pod HGU DJ sekcijom, tako da inicijativa nastala od Klubske scene i Ambasadora predstavlja samo jedan dodatan poticaj razvoju scene. Upravo ta organizacija danas sudjeluje u Ambasadoru u želji da se projekt dodatno ojača. Više info o procesu nominacija možete naći na ovom linku.U idući četvrtak oko 21.30h znat ćemo tko su novi Ambasadori, među kojima i tri regionalna predstavnika - festival, klub i DJ. Razlog zbog kojega je organizator odlučio proširiti nagradu i dati više mjesta regionalnim projektima jest taj što smatra da se upravo scene Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Makedonije i Hrvatske trebaju više povezati i raditi na kulturnoj razmjeni. Hrvatska može biti samo predvodnik u tom procesu jer je vodeća festivalska destinacija u ovom dijelu Europe čime može dosta pomoći razvoju ostalih susjednih destinacija i jačanju regije što se i događa posljednjih godina. Dobitnici nagrada 2016. i 2017.g. su ovdje.Ambasador je ove jeseni ispunio jednu od svojih glavnih zadaća, a to je predstavljanje hrvatske elektroničke scene u inozemstvu, otvaranje novih kanala i kulturna razmjena umjetnika. Više o akciji koja se dogodila u Parizu čitajte ovdje.

Projekt sponzoriraju BURN te Jamnica Sensation, dok cijeli popis partnera možete vidjeti ovdje.
Prati nas na