Pravilnik

AMBASADOR 2020.

PRAVILNIK O PREDNOMINACIJAMA, NOMINACIJAMA, SUSTAVU PRIJAVA I GLASANJA
Ambasador 2020. dodjeljuje priznanja za ostvaranja s područja elektroničke glazbe, u razdoblju od 1. siječnja 2019. do 31. prosinca 2019. Nagrada obuhvaća projekte nastale u Hrvatskoj i regiji (Slovenija, Bosna i Hercegovina, Srbija, Kosovo, Crna Gora, Sjeverna Makedonija).

PREDNOMINACIJE, NOMINACIJE I SUSTAV GLASANJA
U prednominacijama sudjeluje stručna radna skupina koja, nakon nominacija, dodjeljuje glasove u kategorijama nagrada struke.

STRUČNA RADNA SKUPINA
Stručnu radnu skupinu tvori preko 80 profesionalaca iz elektroničke glazbene industrije s višegodišnjim iskustvom i zapaženim rezultatima na sceni koje predlaže organizator nagrade Ambasador (Udruga Klubska kultura) i partner u projektu HGU DJ sekcija, a uključuje DJ-e, producente, promotore, organizatore festivala, vlasnike izdavačkih kuća, voditelje klubova, radijske voditelje, PR-ove, novinare, itd. Popis osoba koji su ove godine bili uključeni u stručnu radnu skupinu ostaje tajan sve do same dodjele nagrada, nakon čega će biti objavljen na stranicama ambasador.hr.

PREDNOMINACIJSKE LISTE
Stručnoj radnoj skupini šalju se prazne liste sa popisom kategorija, kriterijima i uputama za ispunjavanje. Svatko prijavljuje projekte za koje smatra da su bili reprezentativni za scenu tijekom 2019. godine. Liste se popunjavaju na način da svaki član radne skupine predlaže po 3 kandidata u svakoj kategoriji. Utvrđen je sustav bodovanja za predložene kandidate:

Predloženi kandidat 3 boda
Predloženi kandidat 2 boda
Predloženi kandidat 1 bod

U slučaju jednakog broja bodova kandidata, utvrđuje se da prednost ima kandidat sa najviše ocjena 3, zatim kandidat sa najviše ocjena 2. Ako se i na ovaj način ustanovi da su svi izjednačeni, odluku o pobjedniku donosi nadzorni odbor, internim tajnim glasanjem.

NADZORNI ODBOR I NOMINACIJE
Posebanpeteročlani nadzorni odbor sudjeluje u formiranju nominacija na temelju prednominacija, nadgleda i zbraja glasove struke i publike. Odbor čine 2 člana HGU DJ sekcije, 2 člana iz organizacije nagrade Ambasador i jedan nezavisni član. U kategoriji vizualnog rješenja godine, nadzornom odboru pristupa stručni suradnik, na temelju čije će se prosudbe formirati nominacije.

GLASANJE STRUKE
Stručna radna skupina prema formiranim nominacijama glasa za svoje favorite u kategorijama nagrada struke, na način da u svakoj kategoriji dodijeljuje jedan glas za jednog od kandidata.

Glasa se po principu jedan glas = jedan bod. U slučaju izjednačenih rezultata na kraju glasovanja, odluku o pobjedniku donijet će nadzorni odbor internim, tajnim glasanjem.

GLASANJE PUBLIKE
Publika glasa putem online sustava na web stranici ambasador.hr, a prema utvrđenom vremenskom periodu glasovanja. U svim kategorijama predviđenima za glasanje publike vrijedi pravilo da jedan posjetitelj može glasati samo jednom, za jednog kandidata unutar svake od kategorija.

Svaki pokušaj prijevare sustava preko clickbot, autovote i sličnih skripti i slično bit će strogo sankcionirani diskvalifikacijom kandidata te će pobjednik biti prvi idući kandidat sa najvećim brojem glasova. U slučaju izjednačenih rezultata na kraju glasovanja, odluku o pobjedniku donijet će nadzorni odbor internim, tajnim glasanjem.

ONLINE PRIJAVE PROJEKATA
Prijave projekata za prednominacijski ciklus počinju 22.01. i traju do 02.02.2020. Svoje favorite prema definiranim kategorijama mogu prijaviti nositelji projekata, suradnici, prijatelji i fanovi.

NAGRADE
Pobjednik će primiti personalizirano priznanje - vinyl. Pobjednik u svakoj kategoriji prima po jedno personalizirano priznanje, bez obzira da li se radi o kolektivu, bendu, dvojcu, jer nagrada je isključivo samo jedna za projekt koji je osvojio nagradu.

TIMELINE

05.01.2020. - 25.01.2020. Definiranje članova stručne radne skupine

22.01.2020. - 02.02.20. Prijave projekata putem online obrasca

26.01.2020. Slanje prednominacijskih lista i uputama za popunjavanje stručnoj radnoj skupini                                                                                                             

06.02.2020. Rok za popunjavanje prednominacijskih lista

11.02.2020. Objava nominacija

11.02.2020. - 29.02.2020. Glasanje publike

13.02.2020. - 29.02.2020. Glasanje struke

01.03.2020. - 05.03.2020. Prebrojavanje glasova

19.03.2020. - Dodjela nagrada                                                                                                                      

pravila nagrade, ambasador 2020

Prati nas na